Børnenes paradis i Ødis

Børnehuset Ødis er måske ukendt for nogle, men bestemt et paradis for områdets børn. Denne institution rummer mange muligheder både for små og store såvel uden som inde. Det engagerede personale har virkelig fokus på et godt børneliv og dets mange facetter.

Børnhuset Ødis ligger centralt i et gammelt landsbymiljø i Ødis b. Institutionen er udstykket fra præstegårdshaven, hvilket gør, at vi har stor glæde af gamle frugttræer på vores legeplads. Kirken ligger tæt på, og vi kan høre lyden af kirkeklokkerne. Ødis sø, med skøn natur og fugleliv, ligger i 5 minutters gåafstand.Vi bor nabo til en bondegård og kan gennem hegnet på legepladsen følge med i "bondegårdslivet" med maskiner, lugt og lyde.

Vi er nomineret til 60 børn fra 0-6 år.

 

Institutionen er aldres opdelt i fire grupper:

  • Smølferne ( vuggestuen)
  • Alferne
  • Troldene
  • Fragglerne

Vi har en dejlig base i Drenderupskov, hvor der er etableret toiletbygning, madpakkehus og bålhus. Skov og naturstyrelsen har ligeledes etableret en naturskole i skovhuset i Drenderupskov. Den har vi også mulighed for at benytte os af. Det betyder, at institutionen er meget ude uanset aldersgruppe. I skoven går vi på opdagelse, klatre træer, plukker blomster, bygger huler, snitter i træ og meget mere - kun fantasien sætter grænser. Institutionen har hver formiddag en lille bus til rådighed, hvilket gør, at udflugtsture uden for nærmiljøet er muligt. Vi har f.eks. været på tur til Marielundsskoven, Lillebælt (stranden), Kolding bibliotek, Nicolai for børn, Koldinghus, Geografisk have mm. Derudover bruges bussen også, når der inviteres til børnefødselsdage. For de yngste har børnehuset Ødis en Christania cykel, som giver mulighed for ture i det skønne nærmiljø.

Der er i Børnehuset Ødis et super engageret personale, som virkelig sætter sig ind i det enkelte barn/familie og stimulere lige præcis det, som det enkelte barn har brug for. Personalet har altid en positiv og anerkendende tilgang til både børn og forældre. Hver morgen kan børnene vågne stille og roligt med morgenmad i institutionen, eller for de morgenfriske bliver der sat gang i leg og aktiviteter, som de inddrages i. Personalet gør en dyd ud af at barnet skal føle sig som en del af fællesskabet, og at barnet har været savnet, når vedkommende har været væk. Der er et højt fagligt niveau i institutionen, hvor mange af pædagogerne har forskellige kompetencer herunder bl.a. motorik vejledere. I den sammenhængbliver der jævnligt sat aktiviteter i gang såsom fodbad, massage eller bare snurre rundt og rundt og rundt.

Vi går meget op i, at børnene skal bevæge sig dagligt, og har derfor stor glæde af, at vi kan benytte Ødis hallen. Vi er ligeledes en del af "Idræt på tværs" i Kolding. Musik og sang er også en daglig aktivitet. Vi synger, danser og spiller instrumenter, og griber børnenes børnenes spontane idèer til at sætte aktiviteter i gang. Derudover er vi også involveret i "børnemusik på tværs" på Kolding musikskole.

Hos os er sundhed en del af hverdagen, og derfor ligger vi særlig vægt på sunde børn og kostvaner. Vi lærer børnene om sunde og usunde madvarer og opfordre til sunde madpakker, eftermiddags snacks og fødselsdage.

Der er et fantastisk samarbejde mellem personale og forældre dagligt, hvor der er skabt åben og tillidsfuld dialog, der bygger på gensidig respekt. Samarbejdet omfatter bl.a. en aktiv og engageret forældre bestyrelse, årlige arbejdsdage, sommerfest med besøg i kirken, bedsteforældredage, forældrekaffe og mm.

Børnehuset Ødis benytter sig også af de muligheder, som både lokalsamfundet og de professionelle sparringspartnere tilbyder, og derfor er der et tæt samarbejde med Ødis skole, talepædagog, naturvejleder, psykolog og andre rådgivere.

Børnehuset Ødis udvikler komplette børn, som gøres klar til at møde fremtiden og hardraget stor glæde af de oplevelser, fællesskab og relationer som børnelivet har givet dem.

Skal dit barn også være en del af børnenes paradis i Ødis?

Kontakt for yderlig information og/eller en rundvisning i huset 

Børnehuset Ødis

Ødis Byvej 3

6580 Vamdrup

Tlf. 79 79 70 41